Riso RZ 1070

product-img

Riso RZ 1070

Основни карактеристики:
Брзина: 60 - 180 стр/мин
Резолуција: 600x600 dpi
Големина на хартија:max. 350mm x 555 mm

Дигиталниот дупликатор RISO RZ1070 нуди исклучителен квалитет при незаменлива максимална брзина од 180 копии за време од една минута, притоа намалувајки ги трошоците за остварување на истите. Дупликаторот копира слики и текст со извондреден квалитет и, при зголемени околности при работата покажува, вклучува различни подобрени функции за нивна обработка. RISO RZ1070 е дигитална монохроматска копирна машина која ги комбинира флексибилноста и зголемената продуктивност со одлична репродукција на сликата. Овој модел може да се пофали со извондредни перформанци дизајнирани да ги задоволат потребите на неговите корисници.

На дополнување на претходните модели кои имаа опција за копирање во пет брзини со копирање од 60 до 130 копии во минута, овој нов модел нуди максимална брзина на копирање која достигнува до 180 копии во минута со што и воедно е најголемата брзина на пазарот. Секакви документи, вклучувајки и разни промоционални материјали можат да бидат копирани на брз и ефективен начин без разлика на големината на листовите кој се користат.

Модел Riso RZ 1070
Изработка на матрица/Методи на печатење Дигитална изработка на матрица со висока брзина/целосно автоматско матрично печатење
Оригинален тип Книга, Лист
Оригинална големина Со користење на Glass Platen: 50mm x 90mm -310mm x 432mm; Со користење на AF-VI:II (опционално): 100mm x 148mm - 310mm x 432mm; Со користење на DX-1 (опционално): 105mm x 128mm – 297mm x 432mm
Оригинална тежина на хартија Со користење на Glass Platen: 10kg или помалку; Со користење на AF-VI:II (опционално): 50g/m2 - 128g/m2; Со користење на DX-1 (опционално): Еднострано внесување: 40g/m2 - 128g/m2; Двострано внесување: 52g/m2 - 105g/m2
Област за скенирање max 297mm x 432mm
Големина на хартија за печатење Со користење на стандардна фиока за складирање: 100mm x 148mm - 320mm x 432mm; Со користење на проширена фиока за складирање (опционално): 100mm x 148mm - 350mm x 555mm
Капацитет на фиока за хартија 1000 листови (64g/m2) или со височина помала од 110mm
Тежина на хартија за печатење Стандардно: 46g/m2 - 157g/m2; Со користење на Card Feet Kit (опционално): 100g/m2 - 400g/m2
Режим на процесирање на слика Line, Photo (Standard/Photo/Group), Duo (Line/Photo/Shadow off), Pencil (Darker/Lighter)
Резолуција За скенирање: 600dpi x 600dpi; За слика за печатење: 600dpi x 600dpi
Време за изработка на матрица Приближно 16 секунди ( за А4/Landscape/100% сооднос на репродукција)
Област за печатење max 291mm x 413mm
Сооднос за репродукција при печатење Предефинирани зголемувања: 163%, 141%, 122%, 116%; Предефинирани намалувања: 87%, 82%, 71%, 61%; Zoom: 50% - 200%, Слободно (индивидуално приспособување на должина/широчина); Маргини+: 90% - 99%
Брзина на печатење 60ppm – 180ppm (Со промени на 5 чекора од контролна панела – 60, 80, 100, 120, 130ppm)
Прилагодување на позиција за печатење Вертикално: ±15mm; Хоризонтално: ±10mm
Снабдување со мастило (INK) Целосно автоматско (1000ml по кертриџ)
Снабдување/отстранување на матрица Целосно автоматско (приближно 220 листови по ролна)
Капацитет при отстранување на матрица Приближно 100 листа
Кориснички интерфејс LED панела со индикатори за напредок, оперирање на предна страна
Димензии (без лежиште) Кога се користи: 1415mm(W) x 705mm(D) x 665mm(H); Кога е во складиште: 780mm(W) x 705mm(D) x 665mm(H)
Тежина (без лежиште) Приближно 116kg