Riso EZ 231/201

product-img

Riso EZ 231/201

Основни карактеристики:
Брзина: 60 – 130 стр/мин
Резолуција: 300x300 dpi
Големина на хартија: 100mm x 148mm - 310mm x 432mm

EZ2 серијата на RISO нуди победничка комбинација од брзина, разновидност, погодност и намалени трошоци. Печатењето со овие машини е економично, а сепак брзо и со високи перформанси. Лесното и интуитивно ракување се обезбедува преку внимателниот дизајн на „предно работење“, а разновидноста се доставува преку компатибилноста со широка хартија и големиот избор на бои. Големата брзина на печатење дозволува печатење на илјада копии во осум минути. Самото споредување на овие модели со обичната копир машина ќе ве убеди во нивната ефективност и заштедата при нивното користење. Кај EZ 200/230 може да изберете од двата интерфејса кои се овозможени за поврзување на печатачот со вашиот компјутер. USB 2.0 излезот дава едноставност во поврзување со само еден кабел, мрежната картичка ќе ви дозволи да го поврзете печатачот во вашата мрежа правејќи го инстантно достапен за сите во канцеларијата.

Модел Riso EZ 200/230
Изработка на матрица/Методи на печатење Дигитална изработка на матрица со висока брзина/целосно автоматско матрично печатење
Оригинален тип Книга, Лист
Оригинална големина Со користење на Glass Platen: 50mm x 90mm -310mm x 432mm; Со користење на AF-VI (опционално): 100mm x 148mm - 310mm x 432mm
Оригинална тежина на хартија Со користење на Glass Platen: 10kg или помалку; Со користење на AF-VI (опционално): 50g/m2 - 128g/m2
Област за скенирање max 297mm x 432mm
Големина на хартија за печатење 100mm x 148mm - 310mm x 432mm
Капацитет на фиока за хартија 1000 листови (64g/m2)
Тежина на хартија за печатење Стандардно: 46g/m2 - 157g/m2; Со користење на Card Feet Kit (опционално): * A4 и помали димензии (100g/m2 - 400g/m2); * Legal и помали димензии (100g/m2 -310g/m2); * А3 и помали димензии (100g/m2 - 210g/m2)
Режим на процесирање на слика Line, Photo, Duo, Pencil
Резолуција За скенирање: 300dpi x 600dpi; За слика за печатење: 300dpi x 300dpi
Време за изработка на матрица Приближно 25 секунди ( за А4/Landscape/100% сооднос на репродукција)
Област за печатење max 210mm x 290mm
Сооднос за репродукција при печатење 3 зголемувања: 116%, 122%, 141%; 4 намалувања: 94%, 87%, 82%, 71%
Брзина на печатење 60ppm – 130ppm (Со промени на 5 чекора)
Прилагодување на позиција за печатење Вертикално: ±15mm; Хоризонтално: ±10mm
Снабдување со мастило (INK) Целосно автоматско (1000ml по кертриџ)
Снабдување/отстранување на матрица Целосно автоматско (295 листови по ролна)
Капацитет при отстранување на матрица Приближно 100 листа
Кориснички интерфејс LED панела со индикатори за напредок, оперирање на предна страна
Димензии (без лежиште) Кога се користи: 1380mm(W) x 645mm(D) x 660mm(H); Кога е во складиште: 775mm(W) x 645mm(D) x 660mm(H)
Тежина (без лежиште) Приближно 100kg