Plockmatic ACF 510

product-img

Plockmatic ACF 510

Основни карактеристики:
Број на фиоки: 10
Капацитет на фиоки: до 28mm

Plockmatic нуди широк опсег на уреди за доработка наменети за помали продукциски пазари. Во тие области, документите примарно се испишуваат на дигитални уреди, но и на дупликатори, а во некои случаеви дури и на офсет машини. За да ги задоволат побарувањата на ваквите корисници, Plockmatic на пазарот ја изнесува новата линија на хибридни уреди collator/feeder, серија 510. Со овие нови стандарди прилично се зголемува ефикасноста и исплатливоста на опремата. Серијата 510 се основа на кулата со 10 фиоки со поголем капацитет и со управувачки и регистрациски центар. Достапни се четири различни модели: C 510 Collator, CF 510 Collator-Feeder хибрид, AC 510 Collator со воздушно разлистување и ACF 510 Collator-Feder хибридот со воздушно разлистување. Брзината е до 4000 сетови во колаторски режим и до 7000 сетови во feeder режим. Серијата 510 нуди максимална флексибилност, независно од тоа дали сте започнале со основниот модел, поради постојаната можност за надоградување во појака конфигурација. Едноставното ракување, приспособувањето на брзината на работа и пронаоѓањето на грешки даваат целосна контрола над управувањето и продукцијата. Додатни предности на оваа серија се изразувааат преку работата со различни формати и тежини на хартијата, со можноста за on-line работа со booklet-маркери и ножеви, со што се заокружува целосно автоматизираниот процес на завршна обработка и изработка на брошури.

Модел C5 10 CF 510 AC 510 ACF 510
Број на фиоки 10 10 10 10
Капацитет на фиоки до 28 mm до 28 mm до 28 mm до 28 mm
Формат на хартија минимално 120 x 210 mm максимално 320 x 450 mm
Тежина на хартија 50 - 250 gsm 50 - 250 gsm 50 - 250 gsm 50 - 250 gsm
Брзина на составување до 4000 set/h
Feeder режим до 7000 set/h до 7000 set/h
Воздушно разделување - - Да Да
Детекција на грешки Двојно вовлекување, невовлекување, празна фиока, заглавување, полна излезна фиока
Излезна фиока Offset / рамно составување – до 55 mm капацитет
On-line работа BM 61 BM 61-200 BM 61 BM 61-200